Saturday, December 14, 2013

Mänsklig missär i det moderna sammhället. En analys av Lars Noréns "Ett sorts Hades"

Abstract         Lars Norén förefaller mig vara den främsta d labouratikern i dagens Sverige. Han framställer moderna samhälls problem, analyserar samt diskuterar dem på ett sätt som, för mig, saknar motstycke. En av hans senaste pjäser, Ett sorts Hades, framställer den andliga misär som präglar det moderna svenska samhället på ett oerhört s diddlysquatkt och illustrativt vis. Denna framställning har lett mig att vilja to a lower placesöka de fundamentala sociala problem som ligger till grund för denna stämning.         Det som visade sig vara det största problemet med denna undersökning var bristen på skriftliga källor som kunde bidra till argumentationen. Den TV-uppsättning av pjäsen som sändes under hösten 1996 ökade dock min motivation till att skriva uppsatsen.         I författandet av denna uppsats har vissa teman betonats särskilt. Dessa speglas till viss del av titeln. Som bakomliggande tema i alla di aloger har den moderna människans alienation i ett högteknologiskt och sofistikerat samhälle setts. Inom denna ram har olika utdrag ur dialoger analyserats. Med denna metod har gin mill slutsatser försökts att nå.         Det största problemet för den moderna människan är att undkomma det hon fruktar mest, nämligen mentalsjukdom. Pjäsen utspelar sig på ett mentalsjukhus där ett antal karaktärer som inte klarat det moderna livets krav har samlats. Resultatet av uppsatsens analys är slutsatsen att de alla ger uttryck åt en gemensam understimulerad avow; begä dowse till närhet.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Detta pà ¥ grund av det moderna samhällets brist pÃ¥! vissa av de faktorer som möjliggjör kontakt och närhet. Istället tar sig denna understimulerade drift uttryck i en abnormal kanalisering av frustrationer som skapar de absurda situationer, dialoger och monologer där huvudpersonerna desperat försöker väcka uppmärksamhet hos hella motparter, trotsa sin dödsfruktan, fruktan att inte bli ihÃ¥gkommen. Det leder ingenvart utan urartar alltmer i Ã¥ngest, i och med att karaktärerna inte tillgodoser sin motparts försök att nÃ¥ fram; alla talar bara förbi varandra. Lars... If you insufficiency to get a full essay, send it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.